Tabacarie

Dacă te-ai întrebat vreodată cum sunt obținute creațiile vestimentare din piele, ei bine, îți propunem să descoperi mai jos ce presupune procesul de tăbăcire. Așadar, tăbăcirea este definită ca fiind procesul de prelucrare a pielilor. Acesta se realizează, însă, în mai multe etape, întrucât mai întâi pieile sunt date cu sare, la scurt timp după ce au fost obținute. Ulterior, ele se păstrează într-o cameră frigorifică pentru mai mult timp, iar mai apoi are loc procesul de argăsire și tăbăcire, prin care acestea sunt înmuiate, spălate și degresate. Astfel, sunt eliminate impuritățile, dar și grăsimile de pe suprafața pielilor.

De asemenea, conform experților în tăbăcire, piele argăsite trec, ulterior, la faza următoare, când are loc un proces de prelucrare, în sensul că acestea sunt întinse, tunse, călcate și chiar vopsite. Abia apoi, însă, pieile sunt prelucrate sub forma pieselor de decor ori pentru realizarea de creații vestimentare.

Tăbăcirea pielilor se realizează, conform experților, prin mai multe proceduri, mai exact – tăbăcirea cu săruri de crom, tăbăcirea vegetală, prin care este folosită metoda tradițională a bazinelor.

Vesa.ro, care îți pune la dispoziție numeroase creații vestimentare, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, se mândrește cu propria tăbăcărie, în care pot fi prelucrate până la 500 de piei pe zi.