Termeni și condiții

TERMENI DE UTILIZARE

A&A Vesa – este marca inregistrata a S.C. A&A VESA S.R.L.., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Buteni, nr. 821 A , jud. Arad, avand numar de ordine in Registrul Comertului J02/589/1994, cod unic de inregistrare fiscala RO5706806.

Documente contractuale

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
2.2. Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.
2.3. Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor si/sau serviciilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri si/sau servicii din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.
2.4. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau sms a notificarii de expediere a comenzii.
2.5. Pentru comenzile ce urmeaza a fi livrate la showroom-urile A&A Vesa, preturile si rezervarile, bunurilor si/sau serviciilor sunt valabile 7 zile de la inregistrarea comenzii de catre cumparator.
2.6. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre vanzator pentru bunurile achizitionate.

Politica de vanzare Online

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui client/cumparator.
Pentru motive justificate  A&A VESA S.R.L.  isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului/cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii clientului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel A&A VESA S.R.L. . In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu clientii al A&A VESA S.R.L., pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus mentionate.
3.2. Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, S.C A&A VESA S.R.L. isi rezerva dreptul de a cere clientilor/cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.
3.4.  A&A VESA S.R.L.  poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
3.5. Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (ron) si includ T.V.A.
3.6. In cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.
3.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
3.8. Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui bun sau serviciu, cumparatorului i se va solicita inscrierea unui review legat de bunul sau serviciul achizitionat. solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de cumparator in cont. in acest fel, cumparatorul contribuie la informarea altor posibili utilizatori/ clienti/ cumparatori de pe site si se implica activ in dezvoltarea de noi servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor bunurilor.

Cesionarea si subcontractarea

4.1. Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

Dreptul la proprietate intelectuala si industriala

5.1. Continutul incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a A&A VESA S.R.L., acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
5.2. Clientului/cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de  A&A VESA S.R.L.., includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al  A&A VESA S.R.L. asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al A&A VESA.
5.3. Orice Continut la care clientul/cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Termene si Conditii, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre  A&A VESA S.R.L. si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea A&A VESA S.R.L.  cu referire la acel continut.
5.4. Clientul/cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.
5.5. In cazul in care  A&A VESA S.R.L. confera clientului/cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care clientul/cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea  A&A VESA S.R.L.  pentru respectivul client/cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
5.6. Niciun continut transmis catre client sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea  A&A VESA S.R.L. si/sau al angajatului/prepusului  A&A VESA S.R.L. care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
5.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
5.8. Orice eventuala încălcare a dreptului de autor de pe acest site poate fii sesizatata prin email la: contact [at] vesa.ro

Comanda

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun si/sau un serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun/serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului/serviciului.
6.2. Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.
6.3. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
6.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
6.4.1. Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de  A&A VESA S.R.L.., in cazul platii online;
6.4.3. datele furnizate de catre client/cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;
6.5. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunțe la un serviciu, în termen de 14 de zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. In cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare.
Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renunțare la un serviciu expiră în termen de 14 zile de la:
– ziua în care cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun – în cazul în care cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
– ziua în care cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese,
6.6. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la adresa https://www.vesa.ro/returnare-produs/
6.7. In cazul in care clientul/cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
6.7.1. Pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata.
6.7.2. Pentru comenzile achitate cu op/ramburs/transfer/ card bancar-> prin virament bancar.
6.7.3. Pentru comenzile achitate prin credit de consum -> anulare/recalculare contract rate.
6.8. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi bunurile (se va lua data cea mai recenta).
6.9. In cazul in care un bun si/sau serviciu comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa clientul/cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea bunului si/sau serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.
6.9.1 Informații cu privire la caracteristicile produsului sunt disponibile pe paginile produselor de pe site-ul nostru. Din punct de vedere legal, conținutul site-ului nu reprezinta o propunere pentru un contract de cumpărare, ci o prezentare a ofertelor noastre. Prin urmare, dacă plasați comanda prin intermediul site-ului nostru, comanda dvs. Constituie o ofertă de cumpărare a unui produs listat pe acest site. Comanda dvs. Este urmata de acceptarea noastră, conform celor descrise în continuare.
6.9.2 Comanda poate fi plasată numai prin intermediul site-ului nostru. Pentru a face acest lucru, veți parcurge un proces simplu, la sfârșitul căruia veți confirma comanda apăsând butonul “finalizează comanda”. Butonul va indica în mod clar că plasarea comenzii implică obligația dvs. De plată. Înainte de confirmarea comenzii, sunteți întotdeauna informat cu privire la prețul total care trebuie plătit și veți avea întotdeauna posibilitatea de a verifica și eventual de a corecta comanda.
6.9.3 După plasarea unei comenzi, veți primi un e-mail prin care confirmăm primirea și înregistrarea comenzii dvs. (“primire comandă / confirmare”). Acest lucru nu înseamnă că această comandă a fost acceptată. Astfel cum a fost stabilit mai sus, comanda dvs. Constituie o ofertă de cumpărare efectuată de dvs. A unui produs listat pe site-ul nostru. Toate comenzile sunt supuse acceptării de către noi. Contractul dintre dvs. Și noi va fi format numai după acceptarea de către noi a comenzii dvs. Contractul se va referi doar la acele produse pentru care am acceptat comanda plasată de către dvs, urmând a vă transmite o confirmare de acceptare a comenzii printr-un e-mail prin care va informăm că produsul a fost expediat (“confirmarea expedierii”). În cazul în care nu putem onora un contract din cauza stocului insuficient de produse, eroare tehnica ori neconformitati constatate in momentul procesului de expediere, vă vom informa cu privire la aceasta situatie și vom rambursa sumele plătite de catre Dvs. pentru aceste produse, dacă este cazul, în conformitate cu dispozițiile de rambursare din secțiunea referitoare la drepturile dvs. Statutare de retragere prevăzute în aceste condiții de furnizare, in decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia dvs. de terminare a contractului.
6.10. Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu Vesa Andrei, andrei [@] vesa.ro

BUNURI pentru care nu se asigura dreptul de retragere

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract următoarele:
7.1.2. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;
7.1.3. furnizarea de bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de cumparator sau personalizate în mod clar;

Confidentialitate

8.1.  A&A Vesa S.R.L. va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.
8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. A&A Vesa S.R.L. nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Comunicari Comerciale

9.1. Cumparatorul/Utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, in orice moment, dupa cum urmeaza:
9.2.1. prin modificarea setarilor din Cont la sectiunea “Abonarile mele”.
9.2.2. prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator sau.
9.2.3. prin contactarea Vanzatorului.
9.2.4. Renuntarea la primirea Comunicarilor Comerciale nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document
Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate de mai sus prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la Vanzator sau prin contactarea Vanzatorului in acest sens.
De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetarii de piata si al sondajelor de opinie nu vor fi utilizate de noi in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi associate cu identitatea dvs., transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea Vanzatorului.

Facturare – Plata

10.1. Preturile bunurilor si serviciilor afisate in cadrul site-ului www.vesa.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
10.3. Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine bunuri si/sau servicii vandute de A&A Vesa S.R.L., , precum şi pentru orice alte plati aferente comenzii, in format electronic sau in coletul expediat impreuna cu comanda.
10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.
10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare cumparatorul, va detine o evidenta a facturilor emise de  A&A Vesa S.R.L., putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.
10.6. Prin trimiterea comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic sau in coletul expediat impreuna cu comanda.
10.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: contact [@] vesa.ro
10.8 Datele cardului de plata ale clientului/ utilizatorului/ cumparatorului nu vor fi accesibile A&A Vesa S.R.L.  si nici nu vor fi stocate de catre de A&A Vesa S.R.L. sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitateautorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate clientul/ utilizatorul/ cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este EuroPayment Services s.r.l., societate constituita si care functioneaza conform legislatiei din Romania, înregistrată în Registrul comerțului J40/9950/2006, Codul de idetificare fiscală, CUI RO18773866, având sediul social situat în Str. Mizil 2C, Bl. Socum, etaj 1, Sector 3, București, Romania.
10.11. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii tranzactiilor, la inregistrarea comenzii, cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.
10.12. Pentru motive de securitate a tranzactiilor clientul/ utilizatorul/ cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

Livrarea bunurilor

11.1. Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat door-to-door catre cumparator sau in magazinele A&A Vesa, conform optiunii clientului.
11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
11.3. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciilor in toata Uniunea Europeana.

Garantii

12.1. Toate bunurile comercializate de catre A&A Vesa S.R.L., beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale A&A Vesa S.R.L.. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
12.2. Bunurilor vandute si livrate de A&A Vesa S.R.L., au certificatele de garantie emis de A&A Vesa S.R.L.
12.5. Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent bunului din comanda, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.
In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 (patruzecisiopt) de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: contact [@] vesa.ro sau prin accesarea urmatorului link: https://www.vesa.ro/contact
12.6. In cazul certificatelor de garantie emise de A&A Vesa S.R.L., bunul reclamat defect in perioada de garantie trebuie trimis la fabrica sau la cel mai apropiat magazin A&A Vesa.

Transferul proprietatii bunurilor

13.1. Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului).

Raspundere

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
14.2. Prin crearea si utilizarea contului, clientul / utilizatorul/ cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.
14.3. Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, clientul / utilizatorul/ cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.
14.4. Ulterior crearii contului utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra termenilor si conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale termenilor si conditiilor site-ului.
14.5. Termenii si conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre  A&A Vesa S.R.L., acestia fiind opozabili clientilor / utilizatorilor/ cumparatorilor de la data afisarii in site.acceptarea termenilor si conditiilor site-ului se confirma prin bifarea check boxului corespunzator din site si/sau prin trimiterea comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

Inscrierea de Review-uri, Comentarii

15.1. Inscrierea de review-uri, comentarii se poate face, de catre utilizatori/clienti/cumparatori, in sectiunile “ “review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.
15.2. In momentul inregistrarii unui anumit review/comentariu pe site, utilizatorii/clientii/cumparatorii acorda vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
15.3. Fiecare utilizator/client/cumparator, in momentul inscrierii de review/comentariu in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
–    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii comenzii;
–    sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv;
–    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt utilizator/client/cumparator;
–    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe site astfel orice review va fi inscris in sectiunea “review-uri”;
–    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
–    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
–     sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) Sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
–     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre url-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si vanzatorul;
–    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre vanzator sau sa inscrie review-uri/comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;
–     sa nu utilizeze review-ul/comentariul ca mijloc de comunicare cu vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale vanzatorului inscrise pe site.
15.4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui review, utilizatorul/clientul/cumparatorul va adauga si un rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta rating-ul general al produsului sau serviciului. Astfel, un review insotit de un rating mare duce la o crestere a rating-ului general, iar un review insotit de un rating mic duce la o scadere a rating-ului general.
Utilizatorii/clientii/cumparatorii ce inscriu review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:
–    fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
–    fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;
–    fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
–    fisierele incarcate nu vor contine url-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca vanzatorul.
15.5. Cand un review sau comentariu este semnalat de catre un utilizator/client/cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre vanzator pentru a determina daca incalca termeni si conditii din site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din site numai dupa examinarea acestora de catre vanzator.
15.6. In cazul in care vanzatorul constata incalcarea termenelor si conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea utilizatorului/clientului/cumparatorului de a inscrie review-uri sau comentarii in sectiunea “review-uri”.
Pentru sesizari sau reclamatii legate de bunul si/sau serviciul achizitionat, cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul site-ului: https://www.vesa.ro/sugestii-si-reclamatii/ sau transmiterea unui e-mail la adresa contact [@] vesa.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

16.1. Conform cerintelor legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, A&A Vesa S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.
16.2. Scopul colectarii datelor este:
– informarea clientilor/cumparatorilor privind situatia contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile si sau serviciile achizitionate,
– trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, sms)
– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul clientului/cumparatorului.
16.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de comanda cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a A&A Vesa S.R.L. si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 16.2.
16.4. Prin citirea documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor, garantate de legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
16.5. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa Buteni, nr. 821 A , jud. Arad in atentia S.C. A&A Vesa S.R.L., va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.
16.6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Buteni, nr. 821 A, jud. Arad in atentia S.C. A&A Vesa S.R.L., va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:
16.6.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
16.6.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
16.6.3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
16.7. De asemenea, S.C. A&A Vesa S.R.L. poate furniza datele cu caracter personal ale cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 16.2., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  bunurilor si serviciilor noastre.
16.8. Prin completarea in formularul de comanda pe site a datelor personale, inclusiv CNP, in scopul activitatii de creditare, cumparatorul isi exprima expres consimtamantul ca persoanele juridice cu care S.C. A&A Vesa S.R.L. a incheiat parteneriate in vederea oferirii produselor prin credit sa prelucreze datele personale ale acestuia in evidentele proprii in scopul efectuarii analizei de credit si sa le transmita in vederea consultarii informatiilor inregistrate pe numele cumparatorului in baza de date a biroului de credit.
16.9. Informatiile cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
16.10. Vesa.ro confera dreptul utilizatorului de a modifica datele de contact pe care le-a înregistrat, de asemenea puteti sa solicitati oricând stergerea datelor Dvs.

Forta majora

17.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
17.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

Legea aplicabila – Jurisdictia

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre S.C. A&A Vesa S.R.L. si clienti / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din judetul Arad.