Noile tendințe pentru hainele de blană în 2022

Hainele de blană, asociate luxului și statutului social important, vor fi întotdeauna la modă. Designerii propun în fiecare an idei noi și interesante legate de lungime, cromatică, tipul sau modelul folosit. Când aceasta este de calitate te simți fantastic în ea și îți asiguri în același timp un outfit minunat oriunde vei merge. Rolul ei practic nu este nici el deloc de neglijat, oferindu-ți un confort termic ridicat chiar și la temperaturi foarte scăzute.

Tipurile de blănuri propuse de designeri în acest sezon

Dintre noutățile acestui sezon, blana de castor este o propunere des întâlnită pe podiumurile de modă. Spectaculoasă și strălucitoare, îți va ține de cald chiar dacă afară este un ger năpraznic. Rezistă foarte bine la umezeală și este accesibilă din punct de vedere financiar. Vestele fabricate din nurcă, vulpe sau vulpe polară rămân în trend și în acest an. O tendință majoră a perioadei este îmbinarea mai multor tipuri de blană în realizarea unei haine, iar o propunere originală este combinația dintre cea de castor și de nurcă prin care se obține un rezultat suprinzător.

Ce culori sunt în trend?

În privința culorii, se poartă nuanțele naturale ale toamnei și nu numai: tente de ciocolatiu, maro, caramel sau pasteluri de bej, gri și cenușiu. Acestea se integrează foarte ușor cu alte piese de îmbrăcăminte, accesorii opulente și se poartă atât pe timpul zilei, cât și seara. O haină de blană specială, dar foarte pretențioasă este cea de culoare albă ce îți va asigura o imagine impecabilă. În cazul persoanelor nonconformiste, culorile tari ca albastru, verde-smarald sau galben sunt alegerea perfectă. Dacă vrei piese cu un design mai excentric, poți găsi articole speciale cu diverse imprimeuri vesele pentru apariții ieșite din tipar.

Ce modele alegem?

O nouă direcție în confecționarea blănurilor este dispunerea materialului folosind tehnica mozaic ce se realizează prin îmbinarea diferitelor bucăți de blană, în diverse culori, rezultând un articol deosebit și interesant. O structură aparte este dată de dispunerea materialului de blană în franjuri pentru a crea o haină îndrăzneață și cu personalitate.
O altă propunere a acestui sezon este modelul prevăzut cu cordon, o piesă feminină, practică și modernă, iar haina cu o lungime foarte scurtă similară cu o jachetă este și ea printre preferatele creatorilor de modă.
Rămân în continuare în trend vestele de blană în diverse texturi și culori. Cele confecționate din vulpe polară se îmbină perfect cu ținute casual sau extravagante. Sunt adecvate și la o întâlnire business cu o fustă-creion și un pulover dintr-un material prețios. Vestele din nurcă pot fi purtate cu jeanși, pantaloni din piele ori fuste din catifea sau mătase.
Modelele supradimensionate se combină cu orice fel de încălțăminte, de la cizme lungi până la pantofi sport, iar în partea de sus o helancă și blugii skinny vor completa frumos întregul outfit.

Greșeli de evitat atunci când cumperi o haină de blană

Indiferent de stil, o haină de blană trebuie să se potrivească conformației tale, modului de viață și zonei climatice în care locuiești.
O noutate în acest an este blana tip halat, care nu te va proteja foarte mult de vremea rece din cauza cordonului simplu și a decupajului larg din zona gâtului. Dacă circuli mai mult cu mașina și stai într-o zonă cu climă mai blândă, o poți asorta cu blugi, rochii mulate sau pulovere. Dacă adaugi un fular sau o eșarfă voluminoasă, va fi mai eficientă pentru frigul de afară.
Blănurile lungi sunt în tendințe și în acest an, oferind un look glamour și impresionant, însă necesită o atenție sporită atunci când le porți. Nu vei avea o libertate de mișcare atât de mare ca în cele scurte, mai ales dacă obișnuiești să conduci, în schimb îți vor ține de cald și vor fi potrivite în zonele cu vreme aspră. Stilul tău vestimentar trebuie să fie însă unul mai elegant pentru a o integra cu succes în outfituri feminine și delicate.

Dacă ești o persoană activă, o lungime mai scurtă este opțiunea ideală care îți va permite să te miști liber și îți va garanta în același timp și o apariție cool.
În cazul purtării hainei mozaic realizate din mai multe tipuri de blană va fi necesar să respecți anumite reguli legate de accesorizare. Principala recomandare este să fie realizată din blană naturală ca să obții acel efect wow, dar în schimb elementele ce o însoțesc trebuie să fie cât mai simple. Veșmintele clasice, în culori neutre și detaliile monocrome vor fi suficiente să o pui în valoare. Prin textura ei încărcată va adăuga un volum în plus siluetei și este necesară o atenție suplimentară în echilibrarea corectă a proporțiilor.
Orice model ai alege, o haină de blană va fi mereu o piesă de rezistență în garderobă în care vei arăta și te vei simți fabulos, iar dacă o îngrijești corespunzător, te poți bucura de ea toată viața!