Mănuși de piele vs mănuși de blană

Mănușile din materiale naturale precum pielea sau blana sunt la mare căutare datorită tuturor avantajelor pe care le aduc. Căldură, naturalețe și confort, toate se găsesc într-un înveliș de calitate și durabil. Află mai multe despre diferențele dintre cele două tipuri de materiale, când le poți purta. dar și care sunt atuurile care fac din mănușile de piele și de blană unele dintre cele mai râvnite accesorii.

Tipuri de mănuși de piele

Mănușile din piele sunt privite cu admirație atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al utilității.

Mănușile din piele pentru lucru sunt extrem de apreciate de cei care le folosesc la muncă datorită numeroaselor avantaje. Permite mâinii să aibă aceeași flexibilitate ca atunci când este liberă, dar o și protejează, prevenind apariția bătăturilor, arsurilor sau zgârieturilor.

⦁ Mănușile din piele pentru condus sunt cel mai adesea folosite de cei ce vor să asigure o bună aderență a mâinii pe volan. Acestea se pot crea din piele mai groasă sau mai subțire, cu striații sau cu găuri, astfel încât să nu transpire mâna în timpul condusului. Un alt atuu este că pot fi folosite fără probleme indiferent de anotimp.

⦁ Mănușile din piele fashion sunt purtate atât de femei, cât și de bărbați. Plăcute la atingere, moi și călduroase, acestea pot fi purtate, în funcție de material, atât toamna și primăvara, cât și iarna. Tot în această categorie pot intra și mănușile din blană sau cele ce combină pielea cu blana. Acestea sunt fără îndoială extrem de călduroase și te ajută să treci fără probleme prin cele mai geroase ierni.

Tipuri de piele și de blană

Cele mai apreciate mănuși sunt cele create din materiale naturale, de înaltă calitate și care trec cu brio testul timpului.

⦁ Pielea de vacă este printre cele mai apreciate datorită faptului că este foarte ușor de întreținut. Textura, durabilitatea și confortul sunt calitățile care scot în evidență acest tip de piele.

⦁ Pielea de oaie este extrem de confortabilă și de delicată. Cu o mănușă creată din această piele se asigură o dexteritate optimă. Acest tip de piele merge foarte bine combinată și cu lâna de oaie, oferind protecție ridicată împotriva gerului. Spre exemplu, unele modele de mănuși de piele de bărbați de la Vesa au în interior blană de miel, tunsă la o grosime de 8mm, ce oferă căldură fără a transpira pielea.

⦁ Pielea de porc este o piele densă care nu se întărește dacă se umezește. De aceea, este de înțeles de ce producătorii de mănuși de lucru își îndreaptă atenția către acest tip de piele.

⦁ Pielea de capră este renumită pentru rezistența ei.

⦁ Pielea de cerb se mulează perfect pe forma mâinii.

Mănușile de piele pot fi purtate pe parcursul întregului an, mai ales dacă îți dorești o pereche de mănuși de condus sau de lucru. Pe de altă parte, mănușile din piele mai groase sau mănușile din blană protejează foarte bine împotriva gerului.

Unde găsești mănuși de calitate?

Atunci când alegi mănușile, trebuie să acorzi o atenție suplimentară în ceea ce privește utilitatea lor. Odată ce ai stabilit ce anume îți dorești să îți ofere mănușa și pentru ce anume o utilizezi, poți să te îndrepți spre aspectul acesteia.

⦁ Acestea trebuie să fie din material maleabil și moale, care să îmbrace bine degetele și care totuși să permită o mișcare a lor cât mai naturală.
⦁ O atenție aparte trebuie să acorzi formei degetului mare. În funcție de formă și de tipul de cusătură, mănușa poate oferi o dexteritate a degetelor mai mică, medie sau totală.
⦁ În cazul în care cauți o mănușă care să te protejeze împotriva frigului și a umezelii, o pereche de mănuși de blană este exact ceea ce ai nevoie.

Desigur, cele mai recomandate pentru a cumpăra astfel de articole sunt magazinele de specialitate care produc și care comercializează numai articole vestimentare și accesorii din piele și blană. Astfel, poți avea certitudinea că produsul este unul calitativ și autentic.

Avantajele mănușilor din piele și blană naturală

Atât mănușile de piele cât și cele din blană prezintă câteva avantaje care le fac să fie mai deosebite decât orice altă variantă de material.

⦁ Îți oferă căldură naturală și confort, permițând în același timp pielii să respire;

⦁ Aspectul lor este unul elegant și nu se demodează niciodată;

⦁ Rezistă foarte bine în timp, iar întreținerea lor nu este complicată;

⦁ Sunt mult mai prietenoase cu mediul în comparație cu materialele sintetice;

⦁ Raportul calitate – preț este unul de excepție, având în vedere că este o achiziție ce o poți face chiar o dată la câțiva ani.

Mănușile de piele sau din blană sunt, fără îndoială, alegerea ideală pentru cei ce își doresc calitate, durabilitate și confort. Mai mult, aspectul lor deosebit și dexteritatea pe care acestea o oferă le fac să fie irezistibile pentru cei ce își caută un astfel de accesoriu vestimentar.