De ce să cumperi mănuși din piele naturală?

Unul dintre accesoriile pe care probabil îl vei găsi în garderoba oricărei femei, dar chiar și a unui bărbat, este perechea de mănuși piele. Mănușile nu sunt doar o piesă importantă în sezonul rece pentru a ține de cald mâinilor, ci și pentru că ele sunt foarte elegante și aduc un farmec în plus outfiturilor de iarnă.

Există diferite modele de mănuși pe piață, plecând de la tipul de material până la culoare și design, însă cele mai apreciate sunt cele din piele naturală. Dacă bărbații aleg să achiziționeze mai degrabă mănuși mai sport și mai practice, femeile optează pentru acele mănuși de damă din piele naturală, simple, clasice și cu un aspect foarte elegant.

Tipuri de mănuși de piele

Personalitatea ta și stilul preferat al vestimentației contează foarte mult atunci când vrei să îți cumperi o pereche de mănuși din piele. În funcție de ce îți place să porți, unde lucrezi, dacă pui accent mai mult pe aspect, versatilitate sau accesabilitate, poți alege dintre următoarele tipuri de mănuși.

⦁ Lungi sau scurte, cu degete sau fără.

⦁ Căptușite, cu blană sau fără blană.

⦁ Mănuși pentru condus, călărie, motociclete sau ski.

⦁ Mănuși de zi cu zi, pentru vreme rece.

⦁ Mănuși de protecție pentru joburi în mecanică, construcții, etc.

Pe lângă scopul pentru care urmează să le porți, aceste mănuși de damă din piele naturală pot fi clasificate și în funcție de pielea folosită pentru fabricarea lor. Tipul de piele reflectă calitatea produsului, durata de viață, confortul, protecția, dar și aspectul.

⦁ Din piele de cerb. Aceste modele sunt cele care oferă cel mai mare confort termic, deci vei fi cu siguranță ocrotită de gerul iernii. Sunt moi la atingere, confortabile și flexibile, însă nu au o durată de viață prea mare.

⦁ Din piele de vacă. Cel mai probabil ai avut până acum cel puțin o pereche de mănuși din piele de vacă, acestea fiind și cele mai întâlnite în magazine. Sunt confortabile, durabile și au o rezistență mai mare la abraziune. În plus, au prețuri accesibile pentru toată lumea.

⦁ Din piele de porc. Poate că sună ciudat inițial, însă aceste tipuri de mănuși prezintă un nivel ridicat de dexteritate. Rezistă foarte bine la umezeală și la utilizarea în timp. Nu devin rigide și nu se crapă, ba chiar cu cât sunt purtate mai mult, cu atât devin mai moi.

⦁ Din piele de oaie. Sunt considerate cele mai calitative din punct de vedere al rezistenței și prezentării pielii.
În plus, atunci când vorbim despre mănuși de piele, vorbim și despre tipul de căptușeală:

⦁ Căptușelile din cașmir sunt cele mai potrivite pentru mănuși de damă din piele naturală, fiind moi și cu un aspect mai luxos. Cașmirul oferă o protecție ridicată împotriva frigului, în plus este foarte ușor și permite pielii să respire. Datorită aspectului finuț, mănușile cu căptușeală din cașmir sunt recomandate pentru ținutele elegante.

⦁ Căptușelile din lână sunt durabile, moi și foarte călduroase. Micul dezavantaj este că sunt puțin mai voluminoase, ceea ce le face mai potrivite pentru un stil casual.

⦁ Căptușelile din blană sunt cele mai călduroase, însă și foarte mari din punct de vedere al aspectului.

Beneficiile mănușilor din piele naturală
Lăsând la o parte designul și modelele pe care le poți găsi pe piață, trebuie să știi și de ce este avantajos să cumperi mănuși din piele. Iată câteva dintre motive:

⦁ Oferă izolare termică mai bună, păstrându-ți mâinile calde în zilele friguroase de iarnă.

⦁ Sunt durabile și nu se demodează niciodată. Pielea naturală face ca aceste accesorii să reziste cât mai mult timp, dar și să rămână la modă de-a lungul anilor.

⦁ Sunt versatile. Fie că îți place să te îmbraci elegant, fie alegi stilul casual, mănușile din piele naturală sunt ușor de integrat în orice ținută.

Cum să ai grijă de ele?
⦁ Păstrează-le într-un dulap ferit de lumina soarelui.

⦁ Nu folosi soluții de curățare care pot deteriora pielea.

⦁ Nu încerca să ștergi anumite pete în mod forțat pentru că există riscul să zgârii sau să crapi pielea.

Unde poți găsi mănuși de piele

Există diferite magazine, atât fizice, cât și online care comercializeaza mănuși din piele pentru bărbați și femei. Este recomandat să cumperi produse din piele naturală doar de la producători cunoscuți pentru a te asigura de calitatea lor. Dacă începi să îți faci lista de cumpărături pentru iarnă și poate vrei să profiți și de perioada reducerilor, atunci poți alege din gama variată de mănuși din piele de la Vesa.