De ce să alegi o vestă de blană?

Ți s-a întâmplat vreodată să faci achiziții din impuls, iar ulterior să conștientizezi că ai aruncat inutil cu banii? Ei bine, puține sunt articolele de îmbrăcăminte în care merită să investești. Dacă ar fi să facem o selecție, ne-am rezuma la articolele care nu se deteriorează în timp, care sunt la modă chiar și odată cu trecerea anilor și care au capacitatea de a completa perfect orice ținută.
Vesta de blană naturală se află în această categorie și acestea sunt motivele pentru care merită să aibă un loc special în fiecare garderobă.

Cum alegi o vestă de blană?

Când te decizi să achiziționezi o haină de blană trebuie să ai în vedere câteva aspecte. În primul rând, asigură-te că ceea ce achiziționezi este autentic. Mai apoi, acordă atenție calității materialului, cusăturilor, finisajelor și simetriilor.

De obicei, hainele confecționate din blană naturală arată foarte bine, însă ar fi bine să fii atentă chiar și la cele mai mici detalii. Investiția e ceva mai mare decât de obicei și, cu siguranță, nu ți-ai dori să cumperi un articol care prezintă defecțiuni!

De asemenea, când vrei să cumperi o vestă de blană ia în calcul stilul vestimentar pe care îl abordezi în viața de zi cu zi și ce îți dorești de la articol în sine. Poate ai nevoie de o vestă cu design elegant, pe care să o porți ocazional asortată cu ținute rafinate. Sau poate ai nevoie de o vestă pe care să o porți zi de zi, să fie cât mai simplă și într-o culoare de bază.

Vestele lungi se pliază mai mult ținutelor elegante, în timp ce modelele scurte sunt adaptabile ținutelor de zi cu zi. Cele unicolore sunt mai ușor de asortat, pe când cele cu mai multe nuanțe îți pot limita alegerile.

Care sunt avantajele unei veste de blană?

Spre deosebire de alte tipuri de geci și veste, hainele din blană naturală sunt de o calitate superioară. Rezistă mult timp dacă sunt întreținute corespunzător, au un design atrăgător, mențin căldura și arată bine în combinație cu diverse stiluri vestimentare.

Dacă vreodată intenționezi să achiziționezi o vestă de blană, fii sigură că faci cea mai bună alegere! Te vei bucura de articolul cumpărat chiar și peste zece ani. Secretul constă în îngrijirea corespunzătoare a blănii.

De altfel, atunci când ai în garderobă o vestă de blană naturală, nu trebuie să îți mai faci griji în privința ținutelor. Hainele de blană naturală au capacitatea de a scoate din anonimat orice apariție. În plus, poți combina foarte ușor o vestă de blană cu diferite stiluri vestimentare. O poți purta în combinație cu o cămașă și o pereche de pantaloni, o poți pune peste o rochie de toamnă sau peste un outfit mai sport. Se asortează cu mocasini, cu sneakerși, ghete, pantofi sport, dar și cu cizme înalte.

Cum întreții o vestă de blană?

Întreținerea unei veste de blană nu ar trebui să-ți creeze bătăi de cap, dar e bine să știi cum trebuie să procedezi astfel încât să nu pui în pericol aspectul blănii.

Pentru început, ai grijă la modul de depozitare. Blana naturală trebuie păstrată în spații bine ventilate, departe de sursele de căldură și umezeală. Poți opta pentru depozitarea într-un sac de bumbac, care ajută la protejează firelor de blană. Folosește un umeraș cu umeri lați.

Atunci când se murdărește, folosește o metodă simplă de curățare. Adică o lavetă umezită cu apă, cu ajutorul căreia să cureți murdăria. Dacă petele persistă, înseamnă că blana ta are nevoie de o curățare profesională, nicidecum de o spălare la mașina de spălat. De asemenea, evită să folosești diferite substanțe pentru a o curăța. Poți face mai mult rău decât bine!

În cazul în care ai fost luată prin surprindere de vremea rea, pune vesta de blană pe un umeraș și las-o să se usuce în mod natural. Bineînțeles, într-o camere bine aerisită. Evită să o pui lângă un calorifer sau să folosești uscătorul de păr.

Iar dacă aspectul blănii pare ușor deteriorat, poți apela la serviciile unui specialist în recondiționare. Hainele de piele și blană pot trece prin procese de recondiționare pentru a-și recăpăta aspectul inițial.

Ce veste se poartă în toamna 2022?

Toamna aceasta se poartă ce îți place! Deși au apărut noi tendințe pentru sezonul de toamnă al anului 2022, în cazul hainelor valoroase lucrurile rămân neschimbate. Vestele și hainele de blană naturală sunt articole vestimentare clasice, care nu se demodează în timp și care nu suferă schimbări majore de la un sezon la altul. Tocmai de aceea, orice model ai alege, fii sigură că se va încadra în tendințele momentului.

Fie că alegi o vestă de blană lungă, fie una cu glugă sau cu model ușor atipic, cu siguranță vei reuși să o incluzi în diferite ținute și să fii în pas cu moda. Așadar, pune-ți dorințele pe primul loc și lasă instinctul să îți ghideze alegerea!