Cum depozitezi corect o geacă de piele pentru sezonul călduros


Geaca de piele reprezintă una dintre cele mai versatile și nonconformiste piese vestimentare. Poate fi integrată în numeroase ținute și oferă un aspect sofisticat. A mai rămas doar foarte puțin până sezonul estival își va intra în drepturi, iar garderoba trebuie organizată în consecință. Gecile și paltoanele de piele rămân vedetele sezonului călduros. Însă, e nevoie de o depozitare corectă pentru a păstra caracteristicile materialelor din care sunt fabricate.

Sfaturi pentru a depozita corect geaca de piele

Te întrebi care sunt cele mai importante reguli pentru depozitarea gecilor și paltoanelor de piele?

Iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere pentru îngrijirea unei jachete din piele:

⦁ Protejează jacheta de praf și lumină – În timpul depozitării gecii, evită expunerea la lumina directă a soarelui. Razele UV pot decolora și deteriora pielea. De asemenea, protejează jacheta de praf și murdărie. Poți utiliza o husă de hârtie specială pentru geaca de piele sau o poți înfășura într-un prosop curat de bumbac.

⦁ Depozitează jacheta într-un loc răcoros și uscat – Păstrează jacheta într-un loc în care temperatura și umiditatea sunt controlate. Evită depozitarea în locuri umede, precum subsolul sau pivnița, deoarece umezeala poate provoca apariția petelor de mucegai și poate afecta implicit caracteristicile pielii. Ideal ar fi să integrezi jacheta într-un dulap sau o cutie specială pentru depozitarea articolelor de piele.

⦁ Evită depozitarea în materiale plastice – Este complet neindicat să depozitezi jacheta în saci sau huse de plastic, deoarece pielea are nevoie de o ventilație adecvată pentru a respira. Folosirea plasticului poate duce la condens și poate crea un mediu propice pentru formarea mucegaiului și dezvoltarea mirosurilor neplăcute.

⦁ Așază geaca pe un umeraș – Evită pe cât se poate plierea jachetei pentru că e foarte posibil să se formeze cute inestetice. Alege un umeraș rezistent, care poate susține eficient jacheta și care să nu afecteze forma produsului.

Cum poți spăla geaca de piele?

Din procesul de întreținere a gecii un loc foarte important îl ocupă spălarea. Și într-un asemenea caz, trebuie să acorzi o atenție deosebită detaliilor pentru a putea păstra intact designul piesei vestimentare.

Dacă vrei să te bucuri de utilizări îndelungate, urmează sfaturile de mai jos:

⦁ Nu curăța geaca în mașina de spălat. Chiar dacă există anumite modele care pot fi spălate la programe delicate, încearcă să eviți o asemenea variantă. Nu vei face decât să facilitezi procesul de uzură al materialului.

⦁ Pentru partea interioară, poți folosi o metodă clasică de curățare – apă și săpun. Cu un burete moale, aplică amestecul pe căptușeală și folosește mișcări lente pentru a îndepărta murdăria și petele de transpirație. Lasă jacheta să se usuce, fără a o expune la lumina soarelui.

⦁ În ceea ce privește exteriorul materialului, curăță surplusul de praf și reziduuri cu o lavetă sau un burete. Nu folosi prea multă apă. Excesul de umezeală poate spori deteriorarea. Mai apoi, aplică o protecție pentru piele. Alege un balsam special și testează-l înainte de aplicare pe o porțiune mică a jachetei sau paltonului. De asemenea, nu uita să verifici lista de ingrediente. Asigură-te că produsul nu are în compoziție substanțe chimice abrazive.

Mai există un truc destul de folosit în domeniu pentru a oferi gecii un aspect fresh. Mulți aleg să o depoziteze în congelator pentru 24 de ore, iar mai apoi o lasă să se dezghețe ușor, în frigider. Totuși, e indicat să citești cu atenție informațiile indicate pe etichetă.

Sfaturi de asortare a gecii de piele în ținutele de vară


Purtată vară, jacheta de piele poate conferi ținutei tale un aer cool, modern și versatil. Așadar, nu trebuie să o uiți în dulap până la venirea sezonului rece.

Iată câteva idei de ținute care te vor scoate din anonimat dacă alegi să integrezi jachete din piele:

⦁ Rochie vaporoasă în culori deschise – O combinație clasică și feminină este să porți o rochie lejeră în combinație cu o geacă din piele. Optează pentru o variantă în culori pastelate sau florale pentru un look fresh și delicat. Completează cu o pereche de sandale elegante sau cu platformă pentru a-ți completa outfitul de vară.

⦁ Top și fustă scurtă – Poți asorta o geacă de piele cu un top lejer și o fustă mini. Alege un top cu mâneci scurte sau fără mâneci pentru a-ți menține ținuta aerisită. Optează pentru o fustă într-o nuanță vibrantă sau cu un imprimeu interesant. Completează totul cu o pereche de sandale sau pantofi sport pentru un look casual-chic.

⦁ Tricou alb și blugi scurți – O îmbinare estetică simplă și eficientă este să asortezi o geacă de piele cu un tricou alb și pantaloni scurți din denim. Este o opțiune versatilă și confortabilă pentru zilele călduroase de vară. Adaugă și o pereche de pantofi sport în aceeași nuanță cu tricoul.

Geaca de piele este o piesă cu un design extravagant, care poate colora orice ținută. Însă, pentru a-i păstra caracteristicile intacte e nevoie de o întreținere corectă.

Urmează sfaturile de mai sus și bucură-te din plin de avantajele unor jachete din piele!