Cum alegi geaca din piele potrivita pentru tine?

Haina de blană este acea piesă vestimentară ce tronează pe un piedestal în garderoba ta, iar acest lucru se datoreaza faptului că este, cu adevarat, un articol deosebit și valoros. Deoarece achiziționarea unei haine de blană nu este o acțiune pe care să o faci în fiecare an, presiunea de a face alegerea corectă este destul de justificată. Astfel, venim în ajutorul tău și îți prezentăm cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a porni la cumpărături.

Haina de blană pentru tine

Există câteva piese vestimentare care trebuie să vină întocmai cum trebuie pentru ca apariția să fie una de excepție. În clasamentul acestora, pe loc fruntaș, se află haina de blană. Astfel, dacă nu ai la îndemână un ghid de mărimi pentru haine de blană, iată câteva reguli generale pe care trebuie să le urmezi astfel încât să te asiguri că îți cumperi haina perfectă.

⦁ Înainte de a alege o haină de o lungime anume și cu o formă aparte, analizează înălțimea pe care o ai. Dacă persoanele înalte sunt avantajate și își pot alege aproximativ orice stil de haină, persoanele cu o statură micuță trebuie să aleagă o haină care să le creeze un aspect mai alungit, nicidecum mai îndesat. De aceea, haina de blană scurtă este ideală pentru o persoană micuță de înălțime. O haină de blană lungă merge și ea purtată de persoanele scunde atâta vreme cât liniile acesteia conturează perfect corpul.

⦁ În funcție de forma corpului vei alege stilul și designul hainei de blană astfel încât să îți evidențieze pozitiv aspectul. Pentru corpul stil clepsidră, o haină care să evidențieze talia este cea mai potrivită. Pentru un corp în formă de pară poți opta pentru o haină dreaptă. Pentru o formă asemănătoare mărului alege o haină care accentuează picioarele, pe când pentru un corp cu umerii lați este bine să porți o haină care creează o linie în forma literei A.

⦁ Mărimea bustului este extrem de importantă în găsirea mărimii ideale de haină de blană. Haina trebuie să fie suficient de largă pentru a te simți confortabil cu ea închisă. Pentru persoanele cu bustul generos, hainele de blană cu închidere petrecută și cu cordon pot fi varianta câstigătoare.

Un producător de haine de blană naturală de renume nu numai că va putea să îți ofere o varietate de haine de blană din care să îți alegi preferata, dar îți va oferi și consultanță pentru a te ajuta să faci alegerea potrivită.

Cum folosești ghidul de mărimi pentru haine de blană?

Magazinele care se respectă și care vând astfel de articole vestimentare de lux îți vor pune la dispoziție toate indicațiile necesare pentru ca tu să cumperi ceea ce ți se potrivește. Spre exemplu, în tabelul de mărimi pentru haine blană de la Vesa vei găsi măsurile și mărimile produselor din blană naturală.

⦁ Pentru a achiziționa o haină sau o vestă de blană de femei este necesar să măsori dimensiunea bustului, a taliei și a șoldurilor.

⦁ Pe de altă parte, pentru o haină de blană bărbătească sau pentru o vestă ai nevoie să cunoști doar dimensiunile bustului și taliei.

Altfel, pentru căciuli și mănuși se măsoară circumferința capului și respectiv a mâinilor. În tabelul de mărimi în dreptul papucilor sunt trecuți centimetrii tălpii, iar curelele au mărimile în funcție de centimetrii lor.

Tipuri de haine de blană

Cu atâtea tipuri de haine de blană este normal să simți că situația te depășește atunci când vine vorba să îți alegi modelul, însă oferă-ți puțin timp pentru a analiza următoarele detalii.

⦁ Stilul tău vestimentar va decide dacă vei opta pentru un model de haine de blană mai excentrică, mai elegantă sau din contra, pentru un model mai discret. Spre exemplu, o haină de blană de nurcă poate fi purtată cu succes atât la o ținută elegantă cât și la una casual.

⦁ Cât de reci sunt toamna și iarna din zona în care locuiești pentru a decide ce tip de blană ți se potrivește. Blana de oaie este cunoscută ca fiind extrem de călduroasă, rezistentă și ușor de întreținut.

⦁ Bugetul pe care îl ai este, desigur, important. În funcție de acesta vei stabili apoi tipul de blană, modelul hainei cât și stilul în care aceasta este confecționată: haina de blană creată din blană întreagă are un preț mai ridicat comparativ cu cea creată din bucăți de blană.

Lasă moda să dicteze ce stil de jeanși și de teniși îți vei cumpăra anual, haina de blană intră în cu totul altă categorie. Haina de blană o achiziționezi să ți se potrivească perfect și să te descrie întocmai indiferent câți ani și câte tendințe ale modei trec peste ea. Tocmai pentru că nu se demodează niciodată, alege-o cu atenție și te vei bucura de ea, de calitățile ei și de apariția luxoasă pe care ți-o oferă chiar și o viață întreagă!