Cauți o geacă de piele ideală pentru outfit-urile de zi cu zi? Sau una potrivită pentru evenimentele mai importante? Indiferent de context, o geacă de piele naturală este întotdeauna o alegere potrivită. Acest articol vestimentar este preferatul multor designeri, fiind adaptabil și mereu în tendințe. Numeroasele modele de geci de piele, în diferite stiluri și culori, se combină ușor cu diferite tipuri de outfit-uri și emană un stil aparte de fiecare dată.
Fiind pe piață o gamă suficient de variată de geci damă din piele naturală, e important să alegi una care se pliază dupa preferințele și stilul tău. De asemenea, ar fi bine să te asiguri că modelul ales se încadrează în tendințele actuale, că are o croială adecvată, ca este ușor de întreținut și că este confecționată din materiale de cea mai înaltă calitate.
În funcție de preferințele tale, poți opta pentru o geacă confecționată din piele naturală mai groasă sau pentru un model din material mai subțire. Grosimea ideală pentru o geacă de piele este de 0.7mm. Unele tipuri de piele naturală sunt fine și foarte plăcute la atingere, în timp ce altele sunt ceva mai rigide. Gecile de piele naturală de la Vesa sunt confecționate din piele naturală de ovină, velur și nappa. Marele avantaj al acetor tipuri de piele este rezistența.
Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când intenționezi să achiționezi o geacă de piele naturală este lungimea. Geaca de lungime potrivită poate fi purtată atât cu rochie, cât și la o pereche de jeanși.
În ceea ce privește sistemul de închidere (fermoar sau nasturi), existența sau lipsa buzunarelor, tipul de guler sau alte aspecte ce țin de partea estetică, putem spune că se aleg în funcție de propriile preferințe. Nu există un model potrivit impus de către altcineva înafară de propria persoană.
Avantajele unei geci din piele naturală
Pielea naturală este un material de înaltă calitate ce se folosește în confecționarea multor tipuri de articole vestimentare. Este prelucrată prin mijloace speciale și prezintă beneficii pentru toți cei care optează în favoarea ei.
Rafinamentul
Este populară în rândul designerilor datorită rafinamentului pe care îl oferă. Pielea naturală se recunoaște de la distanță, având un aspect foarte plăcut. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii care purtau articole vestimentare confecționate din acest material erau recunoscuți ca având un alt statut în societate. Hainele din piele naturală emană stil, eleganță și feminitate.
Rezistență
Nu există un alt material mai rezistent decât pielea naturală. Cei care au deja în garderobă astfel de piese vestimentare sunt convinși că pielea naturală rezistă mulți ani la rând fără să se uzeze. Durabilitatea crește odată cu întreținerea corectă.
Întreținerea corectă a hainelor din piele naturală
Îngrijirea hainelor de piele naturală este destul de complexă. E foarte important să știi cum să o păstrezi în șifonier între sezoane și cum să o întreții în timpul purtărilor repetitive pentru a le prelungi durata de viață.
Depozitarea
De la un sezon la altul este recomandat să păstrezi haina din piele naturală pe un umeraș lat, îmbrăcat în catifea, sau pe unul cu padding de burete. În acest fel, riscurile de deformare din cauza umerașului scad la minimum. În plus, ar fi bine să folosești saci din bumbac în care să pui hainele. Sunt potrivite locurile uscate, bine aerisite, ferite de sursele directe de căldură sau de umezeală.
Curățarea
În cazul petelor ușoare poți folosi o lavetă umedă pentru a scoate murdăria. În cazul în care nu funcționează, este indicat să apelezi la serviciile unei curățătorii de specialitate. Diverse substanțe pe care le consideri eficiente pentru îndepărtarea petelor de murdărie pot decolora materialul sau îl pot deteriora.
Prevenirea crăpăturilor
De la un timp, mai ales dacă sunt expuse în sursele de căldură, hainele de piele se pot crăpa. Aceste crăpături sunt inestetice și se pot prelungi. Poți utiliza în tratarea pielii balsam pentru piele, ulei de nurcă sau un săpun destinat îngrijirii echipamentelor pentru cai. Este indicat înainte de aplicarea oricărui tratament să testezi produsul pe o zonă mică, cât mai ascunsă, deoarece unele pot modifica culoarea pielii.
Remedierea cutelor
Nu este indicat să folosești fierul de călcat în cazul în care geaca a prins cute. Temperatura mult prea ridicată poate avea rezultate neplăcute. Totuși, poți scăpa de cute printr-o modalitate banală. După ce ai pus haina de piele pe un umeraș, o poți lăsa pentru scurt timp în baie în timpul sesiunii tale de duș. Aburul rezultat va remedia cutele. Însă, după ce scoți haina din baie, absoarbe umezeala cu ajutorul unei lavete uscate.