Blana naturala vs. Blana artificiala | Fabrica de blanuri A&A Vesa

Coșul meu

Nu ai niciun produs în coș.

Hainele din blana au fost intotdeauna un articol vestimentar pretios in garderoba femeilor. Daca in trecut reflectau situatia financiara a celor care le purtau, acum reflecta mai degraba principiile si convingerile de viata. Astfel s-a dat nastere unei controverse legata de blana naturala vs. blana artificiala. Expertii in moda sustin ca blana artificiala, oricat de frumoasa ar fi, tot nu poate sa imite in totalitate blana naturala. Fie ca vorbim despre culoare, textura sau chiar miros, exista detalii care nu pot fi reproduse in mod artificial.

Exista mai multe tipuri de blanuri nobile precum cea de vulpe, de nurca sau de racoon care au in componenta lor trei tipuri de peri: la baza puf – subtire, des si extrem de pufos, care mentine caldura; par de lungime medie – majoritatea firelor de par, dau culoare blanii si jar – peri mai lungi, rari si stralucitori care dau eleganta blanii.

Blana naturala de vulpe argintie

Primul test se refera la observarea structurii blanii. In cazul blanii naturale, sub firele superioare de blana trebuie sa existe puf. Acesta poate fi observat tragand putin de partea superioara a parului din blana, chiar la baza firelor de par. Puful, dens si fin, are menirea de a pastra caldura animalului atunci cand acesta se afla in natura.

Al doilea test tine de baza blanii. La blanurile naturale, evident, parul este fixat pe piele in vreme ce la blanurile artificiale se poate observa o tesatura sintetica la baza firelor de par. Acest lucru poate fi observat prin desprinderea catorva fire de par dintr-un loc care nu este foarte vizibil si care nu va afecta frumusetea hainei.

Cel de-al treilea test se bazeaza pe textura si greutatea firului de par. Blana naturala vs. Blana artificiala se misca foarte usor in prezenta unui curent de aer, oricat de slab ar fi acesta. Testul poate fi efectuat sufland delicat asupra materialului si observand ce se intampla. Daca firele de par nu se misca, atunci inseamna ca blana este sintetica.

Ultimul test, testul de foc, presupune arderea catorva fire de par. Prin ardere se poate observa foarte usor daca blana este naturala sau nu, astfel: daca firele de par se topesc si se transforma in ghemotoace si degaja un puternic miros sintetic, atunci blana este sintetica; pe de alta parte, daca firele de par se dezintegreaza si degaja un miros de par ars, blana este naturala.